In de Buurt


Kaasmakerij  & Hoevewinkel Catharinadal

Daar waar vroeger eeuwenlang de zusters Franciscanessen verbleven, huist nu kaasboerderij Catharinadal.  Bert en Peter Boonen wonen en werken samen met hun echtgenotes in de historische hoeve, dicht bij het centrum van Achel. 

Ze verzorgen de leukste rondleidingen en workshops;

https://www.catharinadal.be/catharinadal

 Krulbollen

Offiicieel erkend als "Vlaams" cultureel erfgoed.

Het is een volkssport die vooral in het meetjesland en Zeeuws Vlaanderen gespeeld wordt. Dis is de de enige club in Limburg.. Het is de bedoeling met “krulbollen” genaamd zo dicht mogelijk bij een paaltje te rollen, te vergelijken met petanque. Het wordt gespeeld in teams van 3 of 4 spelers.


https://www.toerisme-hamont-achel.be/groepen/proef-doe-en-leer/krulbollen-oude-volkssport-achel

Wijndomein De Oude Hoeve

Wijndomein De Oude Hoeve is de meest noordelijke wijngaard van Limburg. Op het domein van bijna 2 hectare werd in het jaar 2000 een heel bijzondere wijngaard aangelegd.

Bijzonder omdat er werd gekozen voor een heel speciaal (bijna niet gekend) systeem: het Geneva double Curtain systeem en tevens wordt er gewerkt met niet voor de hand liggende druivenrassen: Phoenix, Seyval Blanc, Marechal Foch en Leon Millot. 

https://www.toerisme-hamont-achel.be/groepen/proef-doe-en-leer/wijndomein-de-oude-hoeve-achel

Op een steenworp afstand bevinden zich de Spar Supermarkt, een Frituur en Brasserie de Kapetulie.

Restaurants in de buurt:

Cullinaire topkwaliteit;

Fiets- en Wandelroutes

Voor je vertrek heten we je welkom bij Cyclewear, de grootste conceptstore Limburg in fietskleding met meer dan 500 vierkante meter aan fietskleding en accessoires. Voor je vertrekt, geven we je graag leuke insider tips en informatie zodat je dag onvergetelijk wordt. Met 17 jaar ervaring in de fietsbranche en als vaste bewoners van Achel, weten wij precies waar je moet zijn op en van de fiets. Geniet van je verblijf en veel plezier! 

Een vlakke route in de meest noordelijke uithoek van Limburg waarbij je zelfs de Nederlandse grens oversteekt. Je fietst dwars door bossen en uitgestrekte akkers en weilanden, langs landbouwbedrijven en het kanaal. In Hamont en Sint-Huibrechts-Lille ontdek je de fraaie woonhuizen van de teuten, rondreizende handelaars uit de 17de eeuw. Molens zijn in deze streek alomtegenwoordig. Proef onderweg van ambachtelijke kazen en de authentieke abdijbieren gebrouwen in de Achelse Kluis. Natuurgrenspark De Groote Heide is een gebied van maar liefst 6.000 hectare dat zich uitstrekt vanaf de groene zuidkant van Eindhoven tot ver over de grens met België in Pelt en Hamont-Achel. Zo struin je er bijvoorbeeld langs het kabbelende water van de Dommel, sta je oog in oog met de runderen in De Plateaux-Hageven of vlij je neer op het terras van de Achelse Kluis met een verfrissende Achelse Trappist. De verschillende natuurpoorten zijn de ideale start voor jouw bezoek aan het Natuurgrenspark en bieden voor ieder wat wils!